Αγάπη και εξειδίκευση στο κεμπάπ!
Στο «Κεμπαπτζίδικον Ο Νερόμυλος», όπως υποδεικνύει και το όνομά μας, έχουμε μεγάλη αγάπη και εξειδίκευση στο ποιοτικό και χορταστικό κεμπάπ! Ένα φαγητό το οποίο προέρχεται από την Ανατολή και, συγκεκριμένα, τις αραβικές χώρες, το αγαπημένο σε όλους μας κεμπάπ διαδόθηκε στη Μεσόγειο και, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, κυρίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι Έλληνες, όμως, με την μεγάλη τους δεξιότητα στην μαγειρική και την παράδοσή τους με επιρροές από την Πολίτικη Κουζίνα και από την Μικρά Ασία, το εξέλιξαν και το διαφοροποίησαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Το Αραβικό κεμπάπ αποτελείται συνήθως από κρέας μοσχαριού ή συνδυασμό μοσχαριού και προβατίνας και πλάθεται με πολλά μπαχαρικά τα οποία καταλήγουν σε ένα γευστικό αλλά «βαρύ» γεύμα. Το κεμπάπ μπαίνει σε μεγάλες βέργες, οπότε το κάθε τεμάχιο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και όχι όπως το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, και καταναλώνεται τυλιγμένο σε αραβική πίτα, την παραδοσιακή τους πίτα.